Jak sprawdzić czy mam centralny na pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukone
    Classic
    • 2009
    • 13

kowal 2002, dzieki za wlepki,dotarly bardzo szybko.Serdecznie POZDRAWIAM
  • marjusz
    Drive
    • 2007
    • 88

Witam, posiadam octavie 2000r. wersja SLX, mam oryginalne elektryczne szyby i central zamek. Nie mam jednak oryginalnego klucza i nie wiem czy jest w niej zdalne sterowanie zamka z pilota. Byłem w Skodzie w serwisie aby mi sprawdzili po numerze VIN, ale rocznika 2000 nie ma w bazie.
    Jak sprawdzić czy mam to sterowanie z pilota?
    Czy w wersji SLX były fabrycznie piloty do central zamka?

// dziękuje

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marjusz, SLX - miałem taką wersje i było sterowanie z pilota. Musisz dokupic sobie pilota...tzn tj. kpl kluczyk + pilot, o odpowiedniej częstotliwosci i go zaprogramowac.

[ Dodano: Sob 02 Sty, 10 17:37 ]
      tak wygladaja http://www.allegro.pl/item863453043_...33_92_mhz.html tylko ze skoda chyba ma 434 czestotliwosc....choc juz nie bardzo pamiętam
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• sabakuto
        Drive
        • 2009
        • 49

Re: Jak sprawdzić czy mam centralny na pilota

quote="marjusz"]Witam, posiadam octavie 2000r. wersja SLX, mam oryginalne elektryczne szyby i central zamek. Nie mam jednak oryginalnego klucza i nie wiem czy jest w niej zdalne sterowanie zamka z pilota. Byłem w Skodzie w serwisie aby mi sprawdzili po numerze VIN, ale rocznika 2000 nie ma w bazie.
        Jak sprawdzić czy mam to sterowanie z pilota?
        Czy w wersji SLX były fabrycznie piloty do central zamka?

// dziękuje[/quote]

witam, można powiedzieć, że mam identyczną O1 slx,jeśli jesteś zainteresowany to podam Ci parametry wybite na moim kluczyku, może będzie to pomocne. W tej chwili nie mam go przy sobie ale jest na częstotliwość 433 Mhz i jak słyszę trzeba uważać przy kupnie kluczyka na dobór częstotliwości.Brakuje mi 2-go i też muszę sie któregoś dnia zebrać na zakup zapasowego, może podziałamy razem...
        sabakuto

Komentarz

• Busku
          Rider
          • 2009
          • 655

Również posiadam wersje slx z 2000 roku i posiadam sterowanie z pilota, wydaje mi się że każdy slx takowe posiadał :wink:
          Pozdrawiam
          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
          Mercedes W210 290 Turbodiesel
          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• djquest
            Drive
            • 2009
            • 40

Moja octavia SLX Grudzień 2000, model 2001 el. szyby, el.szyberdach itp. Centralny z kluczyka.

Komentarz

• marjusz
              Drive
              • 2007
              • 88

marjusz, SLX - miałem taką wersje i było sterowanie z pilota. Musisz dokupic sobie pilota...tzn tj. kpl kluczyk + pilot, o odpowiedniej częstotliwosci i go zaprogramowac.
              A czy taki klucz tz pilot będę umiał zaprogramować skoro nie wiem czy mam to sterowanie?
              Prawdopodobnie po wypowiedziach za które dziękuje mam to sterowanie, ale wolałbym przed zakupem sprawdzić tylko nie wiem jak?
              //Dziekuje za podpowiedzi

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marjusz, programowanie pilota: naciskasz przycisk otwierania na pilocie, a następnie w przeciągu 1 minuty otwierasz zamek kluczykiem i programowanie gotowe
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• marjusz
                  Drive
                  • 2007
                  • 88

Zamieszczone przez piotrek_os
                  marjusz, programowanie pilota: naciskasz przycisk otwierania na pilocie, a następnie w przeciągu 1 minuty otwierasz zamek kluczykiem i programowanie gotowe

Oki to szukam takiego pilota
                  dziekuje piotrek_os

witam, można powiedzieć, że mam identyczną O1 slx,jeśli jesteś zainteresowany to podam Ci parametry wybite na moim kluczyku, może będzie to pomocne. W tej chwili nie mam go przy sobie ale jest na częstotliwość 433 Mhz i jak słyszę trzeba uważać przy kupnie kluczyka na dobór częstotliwości.Brakuje mi 2-go i też muszę sie któregoś dnia zebrać na zakup zapasowego, może podziałamy razem...
                  @subakuto
                  Dziękuje, przeszukałem neta i znalazłem tylko wkłady do oryginalnych kluczyków moje są dorabiane. Raczej szukam samego pilota w formie breloka / nie chce znowu płacić za dorobienie grota, chyba że idzie go przełożyć/

Komentarz

Pracuję...